Een gietvloer in je slaapkamer

 

Er worden tegenwoordig steeds meer gietvloeren in slaapkamers gelegd. Een gietvloer is een afwerkvloer die gemakkelijk over een andere vloer kan worden aangebracht. Het kan zelfs over een plankenvloer worden gelegd. Een gietvloer is vrij eenvoudig om te leggen. Je giet de vloeibare toestand van de gietvloer over de vloer waarover hij gelegd moet worden. Je verdeelt het materiaal over de vloer. Dat verdelen doe je moet een rolgietkam. Indien alles goed over de vloer is verdeeld, moet je hem nog wel narollen met een prikrol. Daarna moet je de vloer laten drogen. Wanneer hij droog is, heb je een prachtige vloer. Door de vloer na te behandelen, kan hij levenslang meegaan. Omdat je de gietvloer zelf kunt leggen, is hij vrij goedkoop. Je hoeft alleen maar het materiaal aan te schaffen en dan kun je hem leggen. De gietvloerprijs is daardoor zeer aantrekkelijk.

Soorten gietvloeren.

Er zijn cementgebonden en kunststof gietvloeren.

Een cementgebonden gietvloer lijkt veel op een betonnen gietvloer die gepolijst is. De cementgebonden gietvloer wordt meerdere malen gepolijst. Wanneer een dergelijke vloer klaar is en goed is opgedroogd, wordt hij met een 2-componenten PU laag bewerkt. De vloer kan daardoor levenslang meegaan. De cementgebonden gietvloer heeft een stoer uiterlijk. De gietvloer is naadloos. Hij is chemicaliën bestendig, anti-allergie en slijtvast. De vloeren worden tegenwoordig op veel plaatsen gebruikt zoals in kantoren, huis- en slaapkamers maar ook in fabriekshallen. Het product wordt niet met water vermengd maar met een hars. De vloer blijft flexibel. De vloer is prettig voor kinderen. Hij kan ook over vloerverwarming worden aangebracht.

Voor kunststof gietvloeren moeten we denken aan epoxy en polyurethaan. Ze zijn hygiënisch en hebben een mooi uiterlijk. Ze worden in woonhuizen gebruikt, maar ook in kantoren en laboratoriums. Ook in ontvangsthallen bij grote bedrijven liggen dergelijke vloeren. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn zeer sterk. Dus ideaal voor dit soort ruimtes. Door de vele kleuren waarin ze leverbaar zijn, worden ze ook steeds vaker in woonhuizen toegepast. Door de vele kleuren passen ze bij elk interieur. De vloeren zijn elastisch en daarom ook zeer geschikt voor een kinderkamer. Wanneer er huisdieren zijn, is een gietvloer de vloer bij uitstek. Hij kan gemakkelijk worden schoongemaakt omdat hij ook naadloos en glad is.

Wat kost een gietvloer

Een gietvloer is vrij goedkoop. Je hoeft in principe alleen het materiaal aan te schaffen. Je kunt hem zelf leggen. De kostprijs van de gietvloeren bedragen ongeveer tussen de €75,- en €125,- per vierkante meter om hem te laten leggen. Wanneer je echter een klein beetje handig bent, kun je geld verdienen door hem zelf te leggen.