Een gietvloer in de slaapkamer

Een belangrijk onderdeel van de inrichting van je slaapkamer is de vloer. Deze zorgt niet alleen optisch voor een mooi aanzicht, maar de juiste ondergrond helpt je ook de vloer beter schoon te houden. Want ook deze ruimte wordt snel stoffig. Daarnaast wil je een ondergrond die ook nog eens comfortabel aanvoelt aan de voeten. Veel mensen kiezen voor deze ruimte hoogpolig tapijt, maar makkelijk schoonhouden is hier niet echt aan de orde. Kies daarom een gietvloer als ondergrond voor je slaapkamer, deze is verkrijgbaar in een aantal varianten zodat er altijd een variant is die bij jouw interieur past.

Altijd warme voeten

Als je ‘s ochtends uit je bed stapt, wil je niet gelijk een vlaag van kou door je heen voelen door een kille vloer. Ook al zou je het op het eerste gezicht niet verwachten, maar een gietvloer voorkomt een koude ondergrond in je slaapkamer. Door de toepassing van kunststoffen als polyurethaan of epoxy kan deze vloer gecombineerd worden met een vloerverwarming. Daarnaast nemen deze materialen makkelijker de temperatuur aan van je slaapkamer. Zo voelt de vloer lekker warm aan de voeten, helemaal wanneer je volop zon in deze kamer hebt.

Houd je slaapkamer schoon

In je slaapkamer kan het behoorlijk stoffig worden. Daarom is het ook belangrijk om zeer regelmatig deze ruimte schoon te maken. Maar bij de meeste vloeren blijft er toch stof achter in het tapijt, of hoopt het zich op in de naden en kieren. En dat is vooral vervelend als je allergisch bent voor huisstofmijt. Bij een gietvloer kom je dit probleem niet tegen. De vloer is naadloos waardoor je de ondergrond eenvoudig schoonmaakt en schoon blijft houden. Goed om ook te weten is dat een gietvloer slijtvast is. Zo hoef je dus heel wat jaren de ondergrond in deze ruimte niet meer te vervangen.

De gewenste uitstraling

Bij een gietvloer denk je wellicht aan een donkere vloer. Maar er zijn nog veel meer opties wat dit betreft. Tijdens de productie van een gietvloer wordt er ook pigment aan het geheel toegevoegd. Hierdoor is deze ondergrond leverbaar in heel veel kleuren. Ben je meer een liefhebber van de industriële look? Dan kan je ook nog kiezen voor woonbeton. Deze vloer lijkt op een betonnen ondergrond, maar heeft de eigenschappen van een gietvloer. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk dan op Gietvloerprijzen.nl voor meer voorbeelden en een indicatie van de kosten.