Een duurzame vloer laten gieten

Bent u op zoek naar een duurzame vloer waar u niet al te veel voor hoeft te betalen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het kiezen van een mooie ondergrond in uw woning. Het laten gieten van een vloer is daar bijvoorbeeld ook een van. Hiermee kunt u een echte designvloer in huis halen, zonder dat u er al te veel voor hoeft te betalen. In vergelijking met andere soorten vloeren is een gegoten vloer bovendien veel voordeliger, tenminste vooral op de lange termijn. Deze vloeren gaan namelijk vele jaren langer mee en daardoor kunt u op de lange termijn een hoop geld besparen.

Gietvloer voor de industrie

Tot een aantal jaar terug werd de gietvloer nog voornamelijk gebruikt voor industriële toepassingen, om te plaatsen in een magazijn of een werkplaats bijvoorbeeld. Ook voor deze toepassingen heeft de gegoten ondergrond een hoop voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud, dat is een stuk lager omdat dit type vloeren geen naden en randen bevatten. Ook de stevigheid is een stuk beter. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld zware machines op de vloer geplaatst kunnen worden, zonder dat het beschadigingen oplevert.

Gietvloer voor de woonkamer

Tegenwoordig zijn er echter ook veel verschillende varianten van de gegoten vloer die in de woonkamer kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan vloercoating. Dit is een dunner type gietvloer maar eigenlijk net zo stevig. Ook de voordelen van het onderhoud had u hiermee in huis. Een bijkomend voordeel is dat de dunnere vloercoating in een stukje goedkoper is.

Voordelen voor de lange termijn

Zoals we al even kort omschreven hebben, hebben gietvloeren vooral voordelen voor de lange termijn. Deze vloeren kunnen namelijk wel tientallen jaren lang meegaan. In tegenstelling tot houten vloeren bijvoorbeeld, deze moeten vaak na een paar jaar alweer vervangen of laten repareren, wat bovendien ook kostbaar kan zijn. De aanschafprijs van een gegoten vloer is relatief hoog maar op de lange termijn verdient u de investering zeker terug!