De voordelen van een boxspring op een rijtje

Tegenwoordig worden ze steeds populairder: boxsprings. Maar waarom zijn ze eigenlijk zo populair? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje!

Ondersteuning

Ten eerste biedt een boxspring perfecte ondersteuning. Doordat zowel de boxspring als het matras lekker meeveren, wordt je lichaam optimaal ondersteund. Zo geniet je elke nacht weer van een hoog ligcomfort. Een boxspring is geschikt voor elk type slaper. Of je nou op je rug, buik of zij slaapt, je kunt een boxspring voorzien van elke matras en elk kussen. Zo kun je het comfort helemaal naar je zin maken. Voor extra comfort kun je de matras nog voorzien van een topmatras. Hierdoor geniet je van meer ligcomfort en gaat de matras ook nog eens langer mee.

Design

Het design van een boxspring staat prachtig in een grote slaapkamer. Zo is het elke avond net alsof je een hotelkamer binnenstapt. In een kleine slaapkamer kan een boxspring wat massief ogen, maar over het algemeen ziet het er heel mooi uit. Met de juiste slaapkamerinrichting, dekbedovertrek, verf op muur en accessoires creëer je binnen de kortste keren een echte droomslaapkamer. Het leuke aan een boxspring is dat je kunt kiezen uit allerlei kleuren en materialen. De vorm van een boxspring ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens heel handig. Zo kun je je nooit stoten aan de rand van het bed, aangezien er geen rand is om je aan te stoten.

Hoogte

Een andere reden waarom veel mensen voor een boxspring kiezen, is de instaphoogte. Doordat een boxspring hoger is dan een bed, is dit makkelijk om in te stappen. Ook wanneer je lakens gewassen moeten worden, is de hoogte fijn met het afhalen en opdekken van je bed.

Levensduur

Bovendien geniet je met een boxspring van een lange levensduur. Zo is het niet uitzonderlijk als een boxspring 25 jaar meegaat. De matras moet wel wat eerder worden vervangen.

Ventilatie en temperatuur

De ventilatie en temperatuur bij een boxspring is ideaal. Tussen de veren zit namelijk veel open ruimte. De matras kan goed ventileren door de luchtcirculatie die hierdoor ontstaat.

Elektrisch verstelbaar

Boxsprings zijn vaak verkrijgbaar in een vlakke en een elektrisch verstelbare versie. Als je nooit gebruik maakt van het rechtop zetten van je bed, is het verstandiger om gewoon voor de vlakke versie te gaan. Maar lees je regelmatig een boek in bed? Of kijk je tv terwijl je rechtop zit in je bed? Dan is het heel fijn als je boxspring elektrisch verstelbaar is. Ook voor een gezellig ontbijt op bed is deze functie ideaal.