De platte decoratie: posters!

Er zijn oneindig veel verschillende posters waarmee je de kamer van je kindje zou kunnen versieren, maar wat is nou de beste manier om dit te doen? Waar moet je rekening mee houden? En wat zijn de laatste trends?

Waar moet je op letten?

Als het gaat om posters op de kinderkamer, is het goed om de kleuren in de gaten te houden. Kleur-coördinatie is een ding dat veel mensen automatisch al wel een beetje doen, maar als je hier geen extra aandacht aan besteedt kan het zomaar zijn dat je vloekende kleuren hebt. En dat moeten we natuurlijk niet hebben! Kleur is dus een belangrijk aspect als het gaat om het decoreren van de wanden. Een ander ding dat goed is om over na te denken, is wat je op de posters zou willen hebben. Heeft hij/zij voorkeuren als het gaat om wat er op de posters staat? Als we ervan uitgaan dat dat een ja is, kunnen we een shop-dag inplannen. Neem je kind mee naar een winkel en laat hem/haar zeggen en aanwijzen wat ze leuk vinden. Zo ben je er zeker van dat je kind blij is met wat er uiteindelijk op de kamer komt te hangen.

Uiteraard is een ander ding dat goed is om bij stil te staan: de grootte van de posters. Hoeveel ruimte wil je besteden aan dingen op de muur? Zijn er andere dingen die ook op de muur wil hebben? Dus voordat je de posters gaat kopen is het handig om na te denken over hoeveel ruimte je gaat bekleden met de kleurrijke posters.

Overzicht hippe kinderkamer posters o.a. zwart wit, dieren en veel meer!

De laatste trends

Als we gaan kijken naar de laatste trends, zien we dat er veel zachte kleuren zijn. Pastelkleuren die eigenlijk wel bijna overal bij passen. Zwart-wit met één felle kleur is ook iets wat duidelijk populair is op dit moment. Er zijn natuurlijk ook altijd posters te koop met de favoriete karakters van je kind zijn/haar favoriete cartoons of de superhelden waar ze naar opkijken. Andere favorieten zijn ook de korte, leuke zinnetjes, zoals: ‘Óok superhelden moeten naar bed!’

Conclusie

Als het dus gaat om rekening houden met, moet je denken aan de kleur-coördinatie in de kamer van je kind. Een ander ding is het bedenken hoe groot/hoe veel posters je zou willen.

De laatste trends voor posters voor kinderkamers zijn zachte kleuren, maar soms ook zachte kleuren met een uitspatting van een felle kleur.
Mijn advies als je gaat decoreren op de kamer van je kind: zorg ervoor dat je kind er ook iets over te zeggen heeft, zodat hij/zij zich prettig voelt op de eigen kamer! Nu je toch aan het shoppen bent, kijk ook gelijk eens naar een vloerkleed. Een poster en een vloerkleed is echt een geval 1 + 1 = 3.

Overzicht vloerkleed of tapijt voor kinderkamer o.a. roze, grijs en blauw
Bestel je ze samen dan bespaar je in de meeste gevallen ook nog eens verzendkosten!