De mooiste raambekleding voor je slaapkamer

Het is belangrijk om van je slaapkamer een rustige plek te maken. Ruim spullen op, sluit kasten altijd af en zorg dat je deze kamer donker kunt maken. Door je af te schermen voor deze prikkels, slaap je veel rustiger. Maar je wilt natuurlijk ook graag wat sfeer in je slaapkamer creëren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld leuke accessoires in de vensterbank te plaatsen, leuke lampjes neer te zetten of zorg voor mooie raambekleding.

Duette, modern en isolerend

Veel mensen kiezen ervoor om jaloezieën (ook wel bekend als luxaflex) of gordijnen voor de ramen in de slaapkamer te hangen. Maar er is nog veel meer mogelijk. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar de mogelijkheden van een duette. Deze lijken wat op een plissé, je hangt als het ware een stuk stevig stof voor je raam. Maar bij deze variant zijn de koorden bevestigd aan het midden van het geheel. Deze zie je dus niet, waardoor het zonlicht als het ware niet meer door de gaatjes heen kan schijnen. De stoffen zijn leverbaar in verschillende diktes, dus naast een moderne look in je slaapkamer zorg je ook nog eens voor een goede isolatiewaarde. Dat is nog eens een handige manier van energie besparen.

Subtiele lichtinval

Als je raambekleding koopt, kan je gelijk kiezen voor een variant die de hele kamer verduistert. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om het licht nog op een subtiele manier door te laten met inbetweens. Voor deze raambekleding is deze naam gekozen, omdat het net tussen de dikte van een gordijn en vitrage valt. Door inbetweens voor je raam te hangen, valt er nog wat licht in de slaapkamer maar niet al te veel. Zo kan je rustig slapen, zonder dat je last krijgt van het zonlicht. Inbetweens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en eventueel in verschillende patronen.

Hout voor je ramen

Naast de genoemde raambekleding voor je slaapkamerraam is er nog een manier om het zonlicht tegen te houden en jezelf wat meer privacy te gunnen. Dit in de vorm van shutters. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen in films en series; shutters zijn houten luiken waarvan je de latjes eenvoudig open of dicht kunt draaien. Shutters zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ook geschikt om te combineren met bijvoorbeeld vitrage en inbetweens.