De meest gemaakte fouten bij het kopen van een boxspring

Wil je een nieuwe boxspring kopen? Lees dan vooral deze blog even door. We staan stil bij de meest gemaakte fouten bij het kopen van een boxspring. Hiermee voorkom je dat je een miskoop begaat.

1. Uiterlijk

Sommige mensen kiezen hun nieuwe boxspring op basis van het uiterlijk. Ze denken aan hoe het bed in de slaapkamer zou staan. Maar dit is eigenlijk het minst belangrijke, want mooie bedden bieden geen garantie voor een goede nachtrust. Het is verstandiger om je bij het kopen van een nieuwe boxspring bezig te houden met hoe het bed ligt. Wanneer het bed de juiste ondersteuning aan je lichaam geeft, zal je elke dag heerlijk uitgerust wakker worden.

2. Verkeerde hoogte

Ook een vaak gemaakte fout is de hoogte van een boxspring. De hoogte van een boxspring wordt ingesteld met de pootjes. Welke hoogte je nodig hebt is afhankelijk van de lengte van je benen. Heb je korte benen? Dan heb je een lager bed nodig, dan iemand met lange benen.

3. Aanbeveling van anderen

Sommige mensen laten zich leiden door de adviezen die zij van anderen krijgen. Het is natuurlijk goed bedoeld, maar je hebt er vaak niet zoveel aan. Dit komt doordat het ideale bed voor ieder persoon anders is. Ieder mens is uniek. Op basis van je lichaamsbouw, lengte en gewicht kun je het beste bepalen welk bed het beste bij jouw past. Laat je daarom adviseren door een slaapspecialist.

4. Bekend merk

Een bekend merk is niet de garantie dat je daarmee ook meteen een goede boxspring in huis haalt. Zoals eerder geschreven bepaald onder andere je lichaamsbouw, lengte en gewicht welke boxspring het meest geschikt is voor jou. Merken verschillen vaak onderling doordat ze hun eigen specialisatie hebben. Ook kan het zijn dat je iets speciaals nodig hebt en dat je daarom beter voor een boxspring van een onbekend(er) merk kunt kiezen.

5. Goedkoop is duurkoop

Over het algemeen geld voor een boxspring ook dat goedkoop duurkoop is. Een boxspring van rond de 500 euro biedt vaak niet het juiste comfort. De gebruikte materialen hebben vaak ook maar een korte duurzaamheid. Daarom zijn dit soort type boxspring meer geschikt als logeerbed, dan voor intensief gebruik.

6. Standaard boxspring

Vandaag de dag bieden de meeste woonwarenhuizen, winkels een internetaanbieders een standaard boxspring aan. Je hebt dan vaak maar de keuze uit 2 of 3 hardheden. En daardoor is het vaak net niet waar jij naar op zoek bent. Wij mensen zijn uniek, en daarom hebben we behoeften aan een boxspring die aansluit bij ons lichaamsprofiel.