Creëer een moderne slaapkamer met een spanplafond

Steeds meer huishoudens kiezen tegenwoordig voor een moderne inrichting, en dat is ook begrijpelijk. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid, en dat zorgt ervoor dat je altijd een originele sfeer kan creëren.

Maar wat zijn nu de beste manieren om een moderne ruimte in te richten, en dan vooral de slaapkamer? Als je niet zo goed weet waar je moet beginnen, dan is een spanplafond in de slaapkamer een goede eerste stap naar een moderne slaapkamer.

Een spanplafond voor een moderne slaapkamer

De slaapkamer wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om de inrichting van de woning. Het gaat ten slotte nog altijd om een louter functionele kamer, niet? Wil je de look en feel van je woning echter afmaken, dan is een slaapkamer die goed aansluit bij het geheel essentieel. Kies je voor een moderne inrichting, dan is een spanplafond daarbij een goede keuze.

Wat zijn de voordelen van en mogelijkheden met zo’n plafond?

  1. Een strakke en moderne uitstraling

Een spanplafond is eerst en vooral een goede optie omdat het de ruimte een strakke en moderne look geeft. Dit is handig als het originele plafond eerder klassiek is, of in een andere stijl is gebouwd. Wil je niet te veel werk hebben aan het omvormen van het plafond, dan kan je er een spanplafond onder laten plaatsen.

Het resultaat is dat het plafond er binnen de kortste keren modern en als nieuw uitziet. Daarbij vraagt het helemaal niet zoveel tijd en energie, en kan je rekenen op kwaliteit!

  1. Spanplafonds voor extra tussenruimte

Een ander voordeel van een dergelijk plafond is dat er in zekere zin extra ruimte ontstaat tussen het originele en het oude plafond. Dit brengt met zich mee dat je kabels voor verlichting, of extra isolatie, veilig kunt wegstoppen. Op die manier is het mogelijk om modern ogende spots in het plafond te verwerken, of kabels voor verlichting en andere voorzieningen ongemerkt op te bergen.

Spanplafonds creëren op die manier eveneens een compactere indruk van de ruimte, juist omdat het plafond veel lager komt te hangen. Wil je je woning dus iets gezelliger en moderner maken, dan is een spanplafond de perfecte oplossing.

  1. Spanplafonds in verschillende uitvoeringen

Spanplafonds zijn als het ware kunststof plafonds die onder het originele plafond geplaatst worden. Dit houdt in dat er heel wat mogelijkheden zijn op het vlak van design, afwerking, kleuren en nog andere factoren. Of je nu een strak, sober wit plafond wil hebben, of een iets verfijnde oplossing met wat meer versieringen en accessoires, alles is mogelijk.

Welke optie je echter ook kiest, de installatie van een dergelijk plafond kan in een korte tijd gerealiseerd worden. In plaats van het originele plafond te moeten verwijderen om daarna een nieuw te installeren, kan een spanplafond onder het originele plafond worden gehangen.

  1. Een kwalitatief spanplafond laten plaatsen door een professional

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het installeren van zo’n plafond eenvoudig is. Als je kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, dan is het de moeite waard om het werk door een specialist te laten doen. Op die manier is het resultaat naar wens, én gaat het ook veel langer mee!