Bekabeling Netjes Wegwerken

De elektrische bekabeling voegt nou niet echt iets toe aan het interieur. Daarom wil je de bekabeling het liefst zo diep mogelijk onder de grond opbergen. Echter is dat niet zo heel handig, want daar gaan de elektrische apparaten heus niet beter van werken. Daar moeten we dus iets op verzinnen. In dit artikel geven we een aantal tips hoe je de bekabeling netjes kan wegwerken, zonder het diep in de grond te stoppen.

De technologische ontwikkelingen gaan hard. Dat betekent dat steeds meer apparaten draadloos worden, waardoor het niet lang meer duurt voordat dit artikel niet meer van waarde is. Toch zijn we nog niet zo ver en kunnen de onderstaande tips tot die tijd harstikke waardevol zijn. Lees je met ons mee?

Maak een kabel nooit te lang

Klink logisch hé? Wanneer je kabels te lang houdt, gaan ze in de weg liggen. Wanneer je een kabel nodig hebt, die langer is dan 10 meter kun je het beste gebruik maken van een versterker. Een lange kabel maakt het elektrische signaal namelijk zwakker.

Maak gebruik van behuizing

Er zijn zeer efficiënte behuizingen beschikbaar die een heleboel elektrische kabels tegelijk weg kunnen werken. Wij raden je aan om er hier eentje van aan te schaffen. Met name rondom de televisie kan het soms een chaos zijn als het om kabels gaat. Op deze plekken zou een behuizing prima van pas komen.

Andere accessoires

Naast de behuizing zijn er meerdere accessoires beschikbaar die je kunnen helpen bij het wegstoppen van de bedrading. Denk bijvoorbeeld aan klemmetjes of speciale linten waarmee je de kabels strak tegen de muur kunt positioneren.

Een tip – mensen die zelf aan de slag gaan met de elektrische bedrading, vergeten nog wel eens nauwkeurig te zijn. Als ze bijvoorbeeld geen tijd hebben, laten ze de elektrische bedrading uit de stopcontacten komen. Ook in deze gevallen is het wegwerken van de bedrading harstikke belangrijk. Al is het alleen al voor je eigen veiligheid!

Kom je er even niet uit? Raadpleeg dan een elektricien. Deze mensen hebben de expertise en ervaring om jou bekabeling netjes en veilig weg te werken.

Heb je hulp nodig bij het aanleggen van elektra? Lees dan hier meer over elektra aanleggen.