3 tips voor het vinden van het beste dekbedovertrek

Goed slapen is erg belangrijk en een dekbedovertrek draagt bij aan de kwaliteit van je slaap.  Een overtrek uitkiezen doe je dan ook niet zomaar en het is belangrijk dat je hier jarenlang met plezier onder gaat liggen. Er is wat betreft dekbedovertrekken meer keuze dan je in eerste instantie zou denken en deze keuzes hebben allemaal invloed op hoe goed jij zult slapen. Daarom hebben we de volgende tips opgesteld, zodat je met het beste dekbedovertrek thuis komt.

1.     Kies een dekbedovertrek van het juiste materiaal

Een eerste keuze die je maakt is over de stof waarvan je wilt dat je nieuwe dekbedovertrek gemaakt is. Je hebt dan vele mogelijkheden, maar in bed is het belangrijk dat het materiaal ademt, dat het lekker voelt tegen je vel en dat het vochtabsorberend is. Percal katoen heeft al deze eigenschappen en voelt zacht, glad en soepel aan. Een ander fijn materiaal is flanel, wat warmte isoleert en je dus lekker warm houdt in de winter. Voor de meest luxe ervaring kies je een dekbedovertrek van satijn. Dit houdt je koel en het voelt heerlijk zacht en licht aan op de huid.

2.     Ventilatie is belangrijk

Naast het materiaal dat je uitkiest is het ook erg belangrijk dat je dekbed kan ventileren, vooral als jij iemand bent die het ’s nachts snel warm heeft. Er zijn speciale dekbedovertrekken die extra ventilerend zijn, zodat je fris kunt slapen. Katoen is dan een goed materiaal, maar ook linnen. Linnen heeft als voordeel dat het erg licht is en dat is fijn als je het snel te warm hebt. Daarnaast gaat het lang mee en wordt het steeds zachter naarmate je het langer gebruikt en wast. Een 4 seizoenen dekbed behoort ook tot de keuzes.

3.     Denk goed na over je andere wensen

Ventilatie en materiaal zijn belangrijke punten om over na te denken als je een dekbedovertrek aanschaft. Er zijn ook andere punten om in overweging te nemen en hier denk je het beste ook even goed over na voordat je een winkel instapt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een biologisch dekbedovertrek te nemen, zodat je weet dat deze op een verantwoorde en duurzame manier is gemaakt. Ook denk je goed na over de kleur, de afmetingen en de manier waarop je wilt dat het dekbedovertrek dicht kan. Er zijn knopen, ritsen en open dekbedovertrekken en het is maar net wat je voorkeur heeft.

Kies een goede specialist

Met je lijstje met eisen kun je nu naar een specialist stappen. Door je wensen aan hen voor te leggen zullen ze je het dekbedovertrek aanraden dat voldoet aan al je voorwaarden. Sta nog even goed stil bij de specialist die je uitkiest en zorg ervoor dat deze kwalitatieve dekbedovertrekken verkoopt voor een prijs die past binnen je budget. Door goed voorbereid naar de winkel te gaan en goed na te denken over de opties die je hebt, schaf je vast een overtrek aan waar je vele jaren heerlijk onder kunt slapen.